Mistet eller forsinket bagage - Nemflykompensation

Mistet eller forsinket bagage

Dine rettigheder

Oplever du, at din bagage ankommer forsinket eller er ødelagt, skal du henvende dig til flyselskabet eller flyselskabets Handling Agent i lufthavnen. Du skal udfylde en PIR-rapport (Property Irregularity Report). I nogle tilfælde dækker din forsikring. Det er derfor en god ide, at du kontakter dit forsikringsselskab og hører, om de vil dække dine udgifter.

Mistet bagage

Er din bagage mistet, har du ret til at købe nødvendige ting til din rejse. Er din bagage ikke dukket op efter 21 dage, kan du kræve erstatning fra flyselskabet. Din klage skal være skriftlig. Du er velkommen til at kontakte os, og få en uforpligtende vurdering af din sag.

Forsinket bagage

Er din bagage forsinket, har du ret til at købe fornødenheder, fx tøj, badetøj, tandbørste m.v. Køb kun ting der er nødvendige. Hvad der er nødvendigt, afhænger af længden på bagagens forsinkelse. Husk at gemme kvitteringer for dine køb så du kan dokumentere disse.

Du skal hurtigst muligt og senest 21 dage efter du har modtaget din bagage sende en skriftlig klage til flyselskabet og kræve erstatning for dine afholdte udgifter.

Ødelagt bagage

Hvis din bagage er blevet ødelagt under flytransporten, kan du få dækket dine reparationsudgifter. Du skal senest 7 dage efter, at du har modtaget bagagen, klage skriftligt til flyselskabet.

Mistet eller forsinket bagage på hjemrejsen

Du skal i ankomstlufthavnen udfylde en PIR-rapport som beskrevet i ovenstående. Du har ret til at få erstattet udgifter til indkøb. Men da du har det mest nødvendige hjemme hos dig selv, anbefales det, at du ikke køber stort ind.

Erstatningsbeløb

Du kan maksimalt få 10.000 kr. pr. person i erstatning. I praksis er det dog sjældent, at en person er berettiget til det maksimale erstatningsbeløb. Det anbefales derfor, at du tænker over, hvilke ting der er nødvendige, hvis din bagage er mistet eller ankommer forsinket.

Har du spørgsmål? Kontakt os her

Victor

Stifter af Nemflykompensation

+ 45 21 57 84 63


Få kompensation